1. Welcome. We have only just upgraded so there may be a few little niggles and issues! Please let us know when you find them! And enjoy the super shiny new forums

Evo 7, no spark , no fuel pump , engine cranks but does not start!

Discussion in 'Evo Chat' started by Lucas, May 4, 2012.

Advert:
  1. Lucas

    Lucas New Member

    Joined:
    May 4, 2012
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Hi,

    My evo 7 was running fine untill the this morning i started it and it cut out after 5 seconds, then it would not start

    The engine cranks, all electics works, but it will not start!
    There is no spark from the plugs, and the fuel pump is not kicking in, i have tested the fuel pump and that works fine.

    I have checked all relays and fuse´s they all seem ok.

    I´m thinking to get a crank angle sensor? but not sure if it is the issue.
    ( is there any way of checking)

    It would be much appricated if anybody could help me out.

    cheers
     
    #1
  2. matthew1873

    matthew1873 Member

    Joined:
    Nov 1, 2011
    Messages:
    61
    Likes Received:
    3
    Can you pin out pins 1 and 4 on the OBD and put the fault codes up mate?

    Meant to say have a read here http://www.evoowners.co.uk/f10/no-spark-evo-7-a-8211.html#axzz1tv8qOEhf

    Matthew
     
    #2
    Last edited: May 4, 2012
  3. rigpig

    rigpig New Member

    Joined:
    Aug 1, 2011
    Messages:
    116
    Likes Received:
    5
    Sounds like it could be the imobiliser !!!
     
    #3
  4. evo arm's m7960

    evo arm's m7960 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 26, 2011
    Messages:
    2,223
    Likes Received:
    118
    hi

    this sounds very simular to some one on here who broke there balance shaft belt and it took out the crank sensor :O(


    follow Matthew link :O)


    .
     
    #4
  5. mikey-evo7

    mikey-evo7 New Member

    Joined:
    Jan 18, 2012
    Messages:
    219
    Likes Received:
    4
    Hi, i had exact same problem mate, it was my crank shaft sensor. I have one for sale if u need one as im breaking my evo
     
    #5
  6. fq-craigus

    fq-craigus Well-Known Member

    Joined:
    Jul 24, 2010
    Messages:
    8,139
    Likes Received:
    603
    How comes ur breakin now mikey
     
    #6
  7. Lucas

    Lucas New Member

    Joined:
    May 4, 2012
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    All sorted now, i'm going to sound like a right idiot saying this but it was just a engine fuse which blew,

    I tested all the sensor's and read the whole lancer workshop manual :arms:

    Was pulling my hair out for days thinking what it could be haha.

    Anyway thank you for the replies. :D
     
    #7
  8. rigpig

    rigpig New Member

    Joined:
    Aug 1, 2011
    Messages:
    116
    Likes Received:
    5
    Glad you got it sorted mate.
     
    #8

Share This Page

Advert: